Wednesday, 5 December 2012

TED si beruang pervert

Hello 
k oya tataw nak post ape.
oya tgh siapkan research ni
haha
alang2 dah pgg lappy tu kan :)
bkn slalu dpt online pki lappy kat tempat jin bertendang ni 
klaa.
kite skip muqadimmah dulu

haritu oya tgok cerita TED *k baru nak tgok. kuno gila*
crita ni unrated. so oya tak syor kan tok kanak2 bawah 18 tahun la.
tapi u guys yg tak kisah tgok crita unrated dan pandai nak bezakan mana baik dan buruk
oya suggest sgt crita ni
crita ni pasal sorang mamat loser yg dan tak berkerjaya
tapi femes sebab die ade sekor teddy bear yg HIDUP! *tapi pervert nak mati*
kalau secara kasar nye kita tgok crita ni die mcm crita byasa yg takde moral
tpi crita ni ade satu nilai murni yg buat oya sgt2 suka movie ni

'FRIENDSHIP'

movie ni tunjuk yg seseorang tu tak perlu tinggalkan atau buang ape yg die ade untuk jadik dewasa

in real life
kita slalu tgok bila orang tu dah dewasa
die slalu lupakan kawan2 die
rasa kawan2 die yg slalu tmn kan die buat die nmpk tak mtg.
ini sgt2 tidak bagus

so BATCH 7ELEVEN

FRIEND FOR ETERNITY k !


k laa. gtg.
BYE









p/s:nak sambung buat research bi

Saturday, 20 October 2012

SEPERTI SI BUIH SABUN



Assalamualaikum w.b.t
*tarik nafas* fuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh
*lap skrin* berhabuk betul blog usang ni
hai semua! *rama2 kluar kat skrin*
k truk =='

hai semua :) 
sihat?
cer korg tgok title entry oya harini.
takde kene mngene pun dgn ape yg oya nak bebel.
haha
kat sini oya nak mnx maaf kat semua pihak.
kpada Encik.Sotong sbb da lame tak update.
oya bizi laa. bkn sngaje.
kpada para follower (k ni takleh blah)
harini oya nak cerita pasal SAHABAT.
ade sape2 kat sini yg tgh bace post oya dgn sahabat die?
great.
suh die follow oya skali :)
haha.

k back to the point

kita buleh jumpa mcm2 RAKAN spnjg hidup kita.
yg tiba2 add kita kat FB pun kita buleh consider RAKAN.
persoalanya. apa yg membezakan seorang RAKAN dgn seorang KAWAN
KAWAN ialah seseorang yg mngenali kita dan memahami kita berbanding RAKAN.
tetapi. KAWAN ketawa ibarat daun kering.
bersepah bawah pokok durian. 
tapi KAWAN menangis? KAWAN menangis ni mcm MUTIARA.
sgt berharga tapi susah nak jumpa.
KAWAN seperti inilah yg layak digelar SAHABAT.
so kalau sapa2 yg ade KAWAN mcm ni.
harap hargailah mereka ye :)
peace yaww!

#Actually rindu batch SEVENELEVENBATUPAHAT :')

kbai. see u again. maybe tomorrow.maybe next week, maybe next month but hopefully can meet u in the next life.

k mmg ayat mcm bengong. byase la. post lps ATM kalah dgn KELANTAN kan.. haha




















P/S: stress doh blaja.

Monday, 14 May 2012

im 18 n i love it

fuhh, fuhh fuhhh.
tebal gila habuk blog ni =='
haha,.

HEY GUYS! 
IM BACK!
N NOW I AM 18!

syukur alhamdulillah kerana oya still dpt bernafas lagi smpi harini :)
thx to all yg wish :)
every single letter yg u all tulis oya appreciate sgt2
azam oya tok besday kal ini
oya nak berubah
oya akan berusaha menjadi seorang manusia yg baik,
rakyat yg baik,
anak yg baik.
n yg plg pntg seorang kawan yg baik :)
eventhough oya mcm tersentap sbb org yg oya tggu tak wish
tpi oya akan still snyum :)
Im gonna enjoy my day !
harap2 terbuka hati die nak wish oya :)
its not that oya terhegeh2 nak die wish
just it feel incomplete when she is not wishing happy birthday on my day

SHE IS A BESTFRIEND OF MINE AND WILL ALWAYS BE THE SAME 

eh2.. 
dah2.
its my birthday, i should enjoying it :)
oh. btw oya sudah maw berhenti dari TUTTI FRUTTI ni
for sure i'll miss everything :')
that place teach me what life is all about 

next,
oya dah nak sambung blaja dah:)
thx to my kawan2 yg slalu support oya :)
i owe u a lot guys!
insyaAllah
kita semua akan berjaya
Allah dah aturkan semua untuk kita betul2 kott :)
blaja kat mana2 pon sama :)
bukan tmpt yg mnjadi pnentu kjayaan kite :)
tpi diri kite sendiri.
oya akan sambung belaja kat matrik melaka .
so. u all doa kan oya. 
hikhik


thirdly.oya nak credit kan sume kawan2 yg sggh lawat oya keje :)
GAN
BAD
IZZUL
CHUA
DON
YAYA
NADH
KHAI
JAKPO
AIZZAT
ZAMIR
JENG
ALEP
MOK
PKA
SYAHIR
n yg plg pntg 
AZURA SHAHIRA :)
i owe u a birthday party m'lady :)
tape laa.. ade jodoh kite jpe. haha


finally
korg doakan perjalanan oya ke batu pahat  
hurm
thats all for today :)

IM 18 :)
BYE











p/s: bile laa nak ade kek yg ade name kite due org ek zuraa?


Sunday, 1 April 2012

=_____________________________=


haaa!
oya tamaw cite pape pon 

just nak gtaw yg 
OYA DA TAMBAH LAGU BARU
tu je :)
bye.








p/s:takleh post pnjg2. esok nak keje

Friday, 30 March 2012

GRRRRR !!

ARGGHHH!!
menyirap gile oya arynie!
bulan ni gaji lmbat lagi!
siol laa!
oya nak beli fon laa!
da order da fon tu :(
patutnye arynie amek .
camne nie2.
alaahaaiii,..
kalau laa oya dpt tumbuk2 muke org tue tu.
oya tumbuk sampai lunyai!
huh. tak puas aty betol laa.!
grrr..
kay laa.. 
nak tdoe :p









p/s:oya nak beli BLACKBERRY BOLD 3 :)

Tuesday, 27 March 2012

PENING LAA CAMNI!

adoi!
arynie pale oya berserabot gile buleh tak?
UPU FASA 2 TAK ISIK AG!
PIN BSN OYA LUPE KATNE!
NAK ISIK BORANG SATU PON TAK JPE!
tension gile pke!
plis somebody :(
help me.
link kan ape2 yg korang ade.

IM DOWN ON MY KNEE NIE

plis
plis
plis
plis
plis
plis 












p/s:tadi babah kol tanye da isik belum. serabot laa @#%$^#%@$

Saturday, 24 March 2012

TAHNIAH

Syabas! 
anda telah berjaya membaca entri terbaru blog ni !
bagi melengkapkan lagi kejayaan anda.
Sila Klik Butang FOLLOW.











p/s:tgh pning psal future. tpi nak still update blog :)

Thursday, 22 March 2012

HATIKU BERBUNGE-BUNGE

Ollaa :)
tataw knape . tpy pagi ni oya rase mood oya berbunge-bunge
bukan sbb oya ade awek baru *tak mrncg nak crik pgganti die pon
bukan sbb oya mng nombor
bukan jugak sebab ade duet ttbe jatoh dari langit
tpy. mood oya bunge2 sbb.....
TADE SEBAB.
haha..
*rase cam bodoe lak oya wat bnde nie 
=.='

eh2.. lagi satu. oya tak ckp congrates ponn kat die .

nak ckp ke tak.
nak ckp ke tak.
nak ckp ke tak.
nak ckp ke tak.
nak ckp ke tak.
nak ckp ke tak.

Ahh.. tayah laa. law oya ckp pon. die bkn nak kesah.
tpy rase cam tapatot lak..
adoii..
penyek oya camni 
nak tggu die wish.
mmg smpi oya tue ponn tadew .
haha.
ahhh! pliss somebody. tlg oya decide .
otak da cramp.
daa












p/s:DIE still DIE  yg same tiap2 kali =.='

Wednesday, 21 March 2012

ALHAMDULILLAH

first of all oya nak ucap GAZILLION of thx to FAMILY oya yg slalu support oya
to TEACHERS yg da didik oya 
to KAWAN2 yg slalu tlong oya.
without u all oya takkan berada di tahap skang :)
yew. result oya tak mcm org len..
oya tak pndi mane pon :p
tpy korg kne igt.
oya GENIUS taw .
hahaha..
nak tgok result oya?
nahh.. tgok laa.. tgok smpi lebam 

Bahasa Melayu A+
Bahasa Inggeris A
Pendidikan Islam A-
Sejarah A
Mathematics A
Additional Mathematics B
Chemistry B+
Physics C
Biology B+

haha..
mmg laa tak straight..
tpy oya bersyukur
mybe bukan rezeki oya tok dpt straight A's
so to kawan2 yg tak dpt straight. 

KITA BUKAN TAK BERJAYA!
CUMA KITA BELUM BERJAYA!

dan juga untuk BATCH 7ELEVEN MRSM BPJ
THX  A LOT GUYS!
I LOVE U GUYS 

oya jugak nak wat beberape perubahan plan masa depan :)
oya da tamaw jdik AIR FORCE da..
oya igt nak amek LAW n jdik LAWYER 
tak ponn oya jdik LECTURER :)
WISH ME LUCK!

ibu ckp tdi .
"Bang Lang apply je sume. maktab perguruan pon buleh"
=.='
Ibu,Ibu bygkan kite jdik ckgu. agk2 ape jdik kat murid kite .
hahahaha..
so
 MAKTAB PERGURUAN. OUT!
kay lahh.. 
oya rase da ckop laa tu..
last word 


CONGRATULATIONS  GUYS












P/S: Ya Allah. Syukur Alhamdulillah

Saturday, 17 March 2012

SHOOT ME ! I'LL DIE ANYWAY

fuhh
this 233 days hasn't been easy to me :(
please God.
gimme strength to forget her..
i need it damn much 
i've tried my best to do it.
but thats just too much .
I can't. I'm not strong enough.
kelmarin oya mimpi die.
orang kate.

'kalau dah terbawak ke mimpi tu dah rindu sgt la tu'

hurm.
takleh nak deny yg oya mmg rindu sikit laa kat die.
...
...
...
...
...
oke. rindu banyak 
=.='
mati woooo camni .












P/S:pnat lorh kerje

Wednesday, 7 March 2012

MY SWEET HOME :)

heyyaa~
sape sokong RUMAH sendiri adalah tempat yg paling bes??
...
...
...
oke tadew respon =.='

tadi oya balek umah :)
bess.. sbb dpt rase camne bagi duet kat IBU n BABAH :)
hee.
mule2 pegi bank masukkan duet nan IBU n ANGAH.
pastu belanje ALONG makan LAKSA
n then g KARAOKE nan ANGAH n kawan2 ..
heeeeeeee..
oya gerak dari JB pkul 9.30 n smpi MELAKA kol 12 .
|
|
|
|
V
kol 8 da grak balek JB balek 
=.='
cam tadew function kan??
alaa.. dapat rase aer tgn IBU ponn da ckop da..
hee..
IBU masak mee bandung :)
SEEEDDDAAAPPPPPPPP!
SAYANG MY FAMILY <3











p/s:nape tadew mention name DEKNO?

Wednesday, 29 February 2012

MENYIRAP!

arynie oya nak ctew kat sume org..
Bia satu dunie taw betape menyirap+benci+menyampahnye oya terhadap 
MANAGER oya!
Grrrrrrrrr!
benci benci benci,
disebabkan die!
voucher crocs oya expired!
Disebabkan die oya rugi besar!
Disebabkan die jugakk oya tension!
sepatotnye semalam lagi oya dah gaji!
n semalam lagi oya dah beli kasut baru!
tapy!
sampai arynie gaji oya ta dapat2 lagi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oya nak beli kasut nie:


Crocs Hover Boat
RM249

sepatutnye oya leyh beli nan harge RM170++ je!
sebab ade voucher!
TETAPI!
disebabkan gaji lambat! voucher tu ponn expired!
fuhhhhh~
menyirap!

kesian dekat Harzarul Aizzat sebab die pon nak kasut nie!
die sohh oya blikan sebab oya ade voucher..
tapy apakan daye. :)
bkn rezeki kite untuk dpt murah!
oke laa.
out .
nak g masak jap 











p/s:u all kene bace sambil menjerit baru u all taw pendeeritaan oya!

Wednesday, 15 February 2012

SENILE :)

tgok post oya kat atas tu ^
oya raser oya da nyanyuk laa..
sebab oya lupe password TWITTER oya..
tak ckop dgn tu!
oya siap lupe password google account oya =.='
hishh! ape nak jadik ni..
so oya pon wat laa TWITTER baru.
haha..
come join me at 
@TalkactiveYum
first 10 follower will be rewarded!








p/s:tapi rambut oya tadew pon uban??

BUAH CEMPEDAK DILUAR PAGAR

HEYYA
arynie oya ak post pasal satu laman sosial ni .
JengJengJeng!
its TWITTER!
law ade yg tataw tgok gamba bawah nie:


r

HAA!
ni laa bnatang TWITTER tu..
oya post sal bnatang ni coz oya baru je siap account TWITTER ni.
oya wat ponn sebab mnyambut seruan  IZZAT SULAIMAN!
so meh laa follow oya ramai2!
@MrQayyumYum
kay aa.. daa~







p/s:oya tarety sgt aa gne natang TWITTER ni =.='

Saturday, 28 January 2012

HONESTLY! I MISS HER!

Assalamualaikum~
yew2.. oya taw post title oya cam plik..
but honestly speaking..
I'M DAMN MISSING HER!
kerja kat cs just wat kan oya tringat kat die :(
every single place i go.. 
i'll keep thinking about her..
oya tapnah mnx ponn nak tringatkan die..
in fact!
oya rase cam da bole lpekan die..
tapy nape ary nie??
sume memori2 tu dtg alek??

here's the situation:
Oya:Ko nak jalan sampai mane ni faizal??
Faizal:Ahh! kite belok je mane2 sampai da tak boleh belok!
bnde nie sgt2 same nan situasi nie:
'Dia':Ko nak g mane nie?
Oya:Kite belok je laa mane2 yg boleh belok..

Next:
oya ajak Faizal mkn kat McD tpy die masok season.Yg mane situasi nie same nan mase die tanye oya nak mkn mane but oya tak jwb n die tros masok season =.='

after that;
kat dlm outlet NIKE.
Faizal:weh! kdai ni ade cermin besar doe!
ttbew oya tringat sumthin.
'Dia':Weh ade cermin besar doe dalam tu! jom amek gamba


WTH?


nape sume mzty nak same??
or oya yg terlalu sensitif??
but bnde2 nie mngingatkan oya sal die..
please somebody! help me!
If i keep on living like this.. i will surely be dead coz missin her !








=.='*shit

Thursday, 5 January 2012

TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA

Heyayayayayayayay!
post arynie oya nak ctew sal satu kedai yg ade kat
TAMAN SUTERA
 serta isi nya~



haa!
ni laa kdai die *gamba ni amek kat tenet~
TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA!
hahahahahahahahaha~
reader2 pon sedia maklom kan ni outlet ape??
so tayah laa die ulas lagey ea??


so skang oya nak share isi2 dalam die plak~



haaa!
ni pulaa isi kandungan nya~
kte start kanan..

yg topi senget2 tu.. name die MUHAMMAD HAFIZ.
~characteristic:klaka,pemalu,baek aty,suke lpak kitchen*curik ulang.

n then awek yg pki tdung tu. name die ADDELIA.
~keje 2 ary n berenti*sbb asek kne cubit nan kitowg,kerane die chubby.

yg pompuan ag sowg tu. name die. NURUL EZATY.
~characteristic:Baik,Carpool oya,mnat BACKSTREETBOYS.*klu di ade asek2 cd same je ulg2,mke mcm YAYA!

after that~
yg sbelah die tu~
name die MUHD VIEYZUL. *plik kan?
~characteristic:pendiam tahap bisu!ske crik2 mkan yogurt.selalu curik anggur lam fridge!

hurm,,
yg bahu je tu~
name die FAIZAL TAHIR..
hahahahaha! bkan ciplak ea!
ori pnyer~
die nie supervisaa oya kat cs nty.
~characteristic:Garang!scary!NO SENSE OF HUMOR! baek haty~

yg tgh amek gamba nie~
name die SHAFWAN! aka WAN
~characteristic:klaka tahap gaban!ske wat ikot pale ndry,tukang bli makanan.slalu lpak nan die time crik tlg,.asek2 pnjm enset oya nak on9. addicted to WRESTLEMANIA!

finally..
yg tgh pegang yogurt tu~
name di NOR QAYYUM AZMAN!
~characteristic:CUTE! baek aty,penyayang,rajen,mke cam AARON AZIZ! & sume sifat yg positif.

kami di dalm TF*tutti frutti ade hobi plek ble tiade costumer..


ni aa hobi kami!

wat papew je..
asalkan bnde tu BANGANG!

hahaha!


yg paling pntg..
kami buleh makan TF ble2 kami suke..
tdi oya mkn yg nie~



 nampak sedapp kan??
MMG SEDAPP PON!!!
so..
rmi2 laa dtg ke 

TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA
sementare oya masih disitu*nty da pndh CS.


kay aa..thats all for today~
thank you!

Tuesday, 3 January 2012

JUJUR AKU TAK SANGGUP

Oh ini kisah sedihku
Ku meninggalkan dia
Betapa bodohnya aku
Dan kini aku menyesal
Melepas keindahan
Dan itu kamu


Tuhan tolonglah aku
Kembalikan dia
Ke dalam pelukku
Karena ku tak bisa
Mengganti dirinya
Ku akui jujur aku tak sanggup
sungguh aku tak bisa

Dan tlah ku jalani semua
Cinta selain kamu
Tapi tak ada yang sama

Beribu cara kutempuh
Tuk melupakan kamu
Tapi tak mampu


oooo, sungguh aku tak bisa
jujur aku tak sanggup
sungguh aku tak bisa
huuuuu, yeeee

Monday, 2 January 2012

CHOICE

hurm~
arynie oya tamaw ctew sal pngalaman keje ke ape ke~

arynie oya nak ctew sal 1 bnde,,
bnde yg kdg2 korg pndg remeh~
bnde yg act law kte concern tol2 leyh wat kte epy je slalu~
bnde tu adalah~

PILIHAN*oya cam tpengaruh nan 90/10 principle

haha~
tpy kli nie oya nak ctew sal plihan yg kte byase nye wat dan consequence nye~
haha~
here the situation~
ble kowg taw gf/bf korg ade xting ndg laki/pompuan len ..
ape yg byase nye korg wat??
MELENTING! betol ta??

sbab??
korg raser SI DIE SALAH N KORG BETOL
kan?? kan??


tpy korg ta sdar kdg2 korg pon salah gak~
maybe korg ignore die ke ape ke~

try ko fhmkan quotes nie~

'WE OFTEN BEEN ASK TO CHOOSE BETWEEN TO BE RIGHT OR TO BE HAPPY . WE CANT HAVE BOTH'

korg fhm kan?? kan??
oya da pnh skali tsalah wat plihan..
oya plih TO BE RIGHT~
effect die??
oya TAK HAPPY!

IM MISSIN ALL THE FINEST THING IN LIFE!

bkn nye oya regrettin all what happen ke ape ke~
no use pon regret2 nie~
just oya tamaw he same mistake jdik kat sape2 lagey~

'THERE ARE 2 TIMES WHEN WE KNEW THAT SOMEONE IS OUR COMPANION. ONE, WHEN WE MEET THEM. TWO, WHEN WE LOST THEM'

haha~
AT THE FIRST TIME OYA DA TAW DIE MMG COMPANION OYA.

n now die da tadew. 
lagi laa oya taw

YG DIE MMG COMPANION OYA *yg sepatotnye~

companion ni mcm satu puzzle lam idop~
law ader 1 missin puzzle~

buleh complete ke??
TIDAK KAN!



so, renung2 kan..
slalu nye btol ke pilihan yg kte wat tu??
IS IT FAIR TO JUST ACT ON SITUATION BUT NOT IN A DICUSSION?



owg tue2 pnh berpesan,
SESAL DAHULU PENDAPATAN. 

SESAL KEMUDIAN TIADA BERGUNE


so, pke2 laa ndry yew~













p/s:im talkin base on experience~

Sunday, 1 January 2012

JOM KERJA KAT TUTTI FRUTTI!

haha,..
arynie post oya adalah tutorial on


HOW TO MAKE A YOGURT!


oke~
makcik2 yg ader di dpan kace lappy tu buleh laa keluarkan pen dan buku nota tok salin :)


mule2, chef oya nak gtaw 

BAHAN-BAHANNYA:
-Tepung plain Yogurt
-Flavour Syrup (perisa sukeaty)
-Air Mineral
-Susu Dutch Lady (kotak besar)

CARA PENYEDIAAN:
1.Masukkan 3 kotak besar air susu dutch lady ke dalam bekas bersih (pastikan kering).
2.Masukkan 15 Oz flavour syrup kedalam susu tadi.
3.Kacau sehingga sebati.
4.Masukkan 1200ml air mineral kedalam campuran tadi.
5.Masukkan 1270g tepung plain yogurt kedalam bahan-bahan tadi.
6.Kacau sehingga sebati.


maka~
yogurt yg enak pun tersedia.

tapy,sekiranya puan-puan di rumah ingin lebih sedap.
sejukkan dahulu yourt tersebut. :)
terima kasih~












p/s:Even oya da bgi resipi,korg takkan dapat buat sbab bahan2 die just ade kat hq tutti frutti. N oya terpakse wt chatbox baru coz yg lame tu xpired. BURUK KAN!