Monday, 30 May 2011

FINALLY

heyya..
in this post bet nak b'kongsi ceritera yg brlaku kpda beta slama bbrapa hari ni..
fezz of all:
15th MAY 2011:
sape ckp beta buleh selamat dari cengkaman maut si soya masam time besday..
credit to wan(gan) izzul(ajis) iqmal faris(badak!!)
ni sume3 korang punye pasal!!
law bkn sal kowg..
beta kompom2 selamat..
alkisahnye bermule apabila beta plg ke mktb..
beta nmpk bbrape psg mate mmndg beta dgn senyuman yg mmg cam setan!!
dah bulehh agak da ap yg bkl brlaku..so beta ponn rasuahh aa dgn 20 ketul choc ball:)
igtkan beta buleh selamat..
tapi trnyate hsutan si soya masam jaohh lbhh kuat dari choc ball beta:(
tp thx aa..
at least beta ader gak kngan ntokk beta igt bile beta g oversea nty:)*amin
wlauponn klu bulehh beta tamaw igt lgsong..hee..
thx guys!! i love you all!!

7th MAY-26th MAY 2011:
beta tgh mghdpi examm..
seperti kebiasaan nye..ader ap nan exam..
sdo beta amek lgkh nekad..
tamaw study!!
alaa..
beta kan genius:)
*genius aa sgt kan??
tp akhirnye bebas gak beta dri blenggu exam..:)

27th MAY-29th MAY 2011:
cuti..
tp mlgnye.. fivers tidak bulehh pulang..
kem.. kononnye..
tp rser cam buang maser ponn ader gak..
klu ader dape2 tnye beta aper yg beta dpt mse tu..
beta dgn sng hati jwb..
nantok!!!
haha..mmg mngantok pon..
tp sometimes..
ader je bnmde takbes tslit clh2 bnde bes kan??
ckgu sofi pndh..
mmg aa beliau tidak mengajar beta..
tp law beliau pindah..
sape ag yg nak ilg sandal kat surao??
dan beta harus menyelamatkan siapa pula daripada pulang berkaki aym??
musykil2..
tp mybe ader hkmah kan..

HARI INI:
beta punyelah xcited nak pulang ke rumah..
beta tak tdow da whole mlm..
tggu ktibaan esokk hari..:)
kol 7 pagi gajah beta da mninggalkan perkarangan mktb.. kononnye nak pg awl aa..
haha..alamk.. da lupe aa ap jdik arinie:( daa..

KISAH UNTUK HARI INI:

Pada suatu hari, Persahabatan mula terfikir bahawa Cinta telah membuat dirinya tidak mendapat perhatian lagi kerana Persahabatan menganggap Cinta lebih menarik daripada dirinya.

"Hmmm...seandainya tidak ada Cinta, mungkin aku akan menjadi lebih terkenal, dan lebih banyak orang memberi perhatian kepadaku." fikir si Persahabatan. Sejak hari itu Persahabatan memusuhi Cinta. Ketika Cinta bermain bersama Persahabatan seperti selalu, Persahabatan akan menjauhi Cinta. Apabila Cinta bertanya kenapa Persahabatan menjauhi dirinya, Persahabatan hanya memalingkan wajahnya dan beredar pergi meninggalkan Cinta.

Kesedihan pun menghampiri Cinta dan Cinta tidak sanggup menahan air matanya dan menangis semahu-mahunya. Kesedihan hanya dapat termangu memandang Cinta yang kehilangan teman baiknya. Beberapa hari tanpa Cinta, Persahabatan mula bergaul rapat dengan Kecewa, Putus Asa, Kemarahan dan Kebencian. Persahabatan mulai kehilangan sifat manisnya dan orang-orang mulai tidak menyukai Persahabatan. Persahabatan mulai dijauhi dan tidak lagi disukai. Walaupun Persahabatan cantik, tetapi sifatnya mula memualkan. Persahabatan menyedari bahawa dirinya tidak lagi disukai lantaran banyak orang yang menjauhinya. Persahabatan mulai menyesali keadaannya, dan saat itulah Kesedihan melihat Persahabatan, dan menyampaikan kepada Cinta bahawa Persahabatan sedang dalam kedukaan.

Dengan segera Cinta berlari dan menghampiri Persahabatan. Saat Persahabatan melihat Cinta menghampiri dirinya, dengan air mata yang berlinang Persahabatan pun meluahkan seribu penyesalannya meninggalkan Cinta. Dipendekkan cerita...Persahabatan dan Cinta kembali menjadi teman baik. Persahabatan kembali kepada peribadi yang menyenangkan dan Cinta pun kembali tersenyum ceria. Semua orang melihat kembali kedua teman baik itu sebagai berkat dan anugerah dalam kehidupan.





MORAL OF THE STORY:
due due pntg aa!!



PEPATAH PELIK UNTUK HARI INI:
cubit pehe kiri. pehe kanan trser geli..

Saturday, 14 May 2011

KONGSI

cheh3!! beta baru blek nengok ctew kongsi.. tak syiok3!!
bowink glew bulehh arkk??
ctew tadew klimaks lgsong.. sme jea!!
ap aa.. daa bwkk adek yg pangai cam lembu!! wat sket aty jea!!
bodo tol!!
mysahkan owg je taw aa..
ap nye prangai aa..
seb baek ader si mobin yg dpt mnghlgkan bowinkk beta.. 
hehe..
akhirnye.. stelah skian lame.. dpt juge beta bermnje2 nan my syg.. nur hanis maksom:)
tp.. cam byase aa.. dye ttdow.. hee.. tu kan hobi die.. nak wat camne kan?? 
 tp kan.. mlm td die cam plek2 sket.. hee.. cpt emo.. 
 or beta yg ksr sgt??
 mybe slh beta kott..
 tak cbe nak phm die..
 hee.. die ckp die mmpikan beta..
 dlm mmpi tu..
 beta ckp beta taske rmbot die(time da kawen laa)
 ap ke plek mmpi pmaisuri beta tu??
 ta logik toll..
 hee.. mybe die paranoid kott..
 hee..
 or beta yg tak ckp sensitif tokk rser yg bnde tu sbnrnye serius..
tp persoalanye.. btol ke bnde tu serius??
 hurmm.. mybe kott..
 okey laa my queen..
 pasnie beta try tokk jdikk lbeyh sesitip sal bnde2 camnie ea..:)
lgi satu.. beta lpe nak ctew ke-terkejut-an beta apabila pulang ke rumah..
 di rumah beta da ader beskal fixie??
siapakah gerangan empunya fixie ini??
 adek beta rupenye..
hehe..
one more thing..
SATU HARI LAGI..
n beta gonna be 17teen!!
hurmm.. tu jea kott beta nak melalak..
 kay daa..
 

KISAH UNTUK HARI INI:
  

     alkisah.. di dalam sebuah kampung.. tinggalnye seorang perempuan yg terlalu amat hodoh rupanya.. digambarkan kehodohanya boleh mnyebabkan seorang bayi menangis tanpa henti selama beberapa purnama.. maka.. disebabkan olehh kehodohanya itu.. die telahh dipulaukan dan tinggal di dalam sebuah gua.. di dalam gua itu dia cume bersahabat dgn seekor monyet tue dan seekor skunk.. hendak dijadikan cerite.. suatu hari.. perempuan itu tibe2 tergerak hatinye ntokk pergi melawat emaknye yg sdg saket.. maka die ponn berselubung seluruh badanya dan keluar ke kampung..apabila sampai di kampung.. die terlanggar seorang lelaki yg terlau amat cantik rupa parasnya.. maka disebabkan itu.. seuruh selubunganya terlucut(kecuali bju2 aa).. apabila leleaki itu ternampak wajah gadis itu.. die terus mnjerit.. "aarrgghh!".. begitulah bunyi jeritanya.. die terus memaki hamun gadis itu.. gadis itu dgn prasaan sayu dan malunya terus berlari maninggalkan kampung dan pulang ke gue.. di gue.. perempuan itu menangis teresak2 kerana terlalu amat sakit hatinya akan perbuatan lelaki tersebut.. sahabatnya monyet dan skunk trus memujuknya.. selang beberapa hari kemudian.. die keluar semula ke kampung dgn berselubung dan mmbawa bekalan makanan ntok emaknya.. tibe2.. die terlihat ramai orang berkumpul di istana.. die ponn pergi ke situ ntok melihat ap yg berlaku.. apabila sampai.. die mlihat ramai perempuan sedang memasak.. rupa2nya.. raja ingin mncari perempuan yg pndi memasak ntokk djadikan menantu.. setalah selesai.. si raja merasa semua masakan itu.. raja terus mludah semua makanan itu.. nampaknye satu ponn tak dpt memuaskan hati nye.. tbe2.. die terlihat bekalan makanan yg dibawa oleh gds itu.. raja terus mmrintahkan supaya gds itu dbwa mghdp beliau.. raja ponn merasa sedikit bekalan yg dbwa oleh gds itu.. ternyata.. masakan gds itu terlalu amat sedap.. maka raja ponn mgisytiharkan bahawa gds itu akn djdikan puteri anaknya.. tetapi.. gds itu mminta supaya wajahnya jgnlah dlhat shinggalah mjlis pekhwinan berlgsung.. raja berfikiran.. mgkin die ingin menguji beta.. maka raja ponn bersetuju.. apabila hari perkahwinan tbe.. gds itu terlalu terkejut apabila mndapati putera raja itu merupakan jejaka yg tlh mghinaya tmpoh hari.. die ponn terlalu amat tkot akn dmalukan skali lg.. die menggigil satu badan.. setelah selesai majlis perkahwinan itu.. saat yg dnanti2kan ponn tbe.. iaitu malam pertama:) mlm itu si gds cube sedaya upayanye ntok mlrikan dri dari suaminye..  hinggalah suaminye mngkapnye dan tros memeloknye.. perlahan2 suaminya mnanggalkan selubung di muka isterinya itu.. satu persatu kain selubung ditanggalkan.. apabila si suami melihat sahaja wjh si isteri die tros mnjerit.. "aarrgghh!!!". si suami pengsan..
                                                            ~THE END~


MORAL OF THE SORY:

 jgn hine owg hodoh.. jdik bini bru taw!!


 PEPATAH PELIK UNTUK HARI INI:

 jgn dsngke aer yg tenang tiada biawak.. jgn kate biawak.. lintah,pacat,lipas kudung pon ader!!

Thursday, 12 May 2011

I KILL HIM

so, of course, you were supposed to call me tonight
you were supposed to call me tonight
we would have gone to the cinema
and, after, to the restaurant, the one you like in your street

we would have slept together, have a nice breakfast together
and then a walk in a park together, how beautiful it was!
you would have said "i love you" in the cutest place on earth
where some little boys are dancing with the fairies

i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde boy
if i find him, i swear, i swear...

i'll kill him, i'll kill him
he stole my future, he broke my dream
i'll kill him, i'll kill him
he stole my future when he took you away

i would have met your friends, we would have had a drink or two
they would have liked me, 'cause sometimes i'm funny
i would have met your dad, i would have met your mum
he would have said "please, can you make some beautiful babies?"

so we would have had a boy called tom and a girl called susan, born in japan

i thought it was a love story, but you didn't want to get involved
i thought it was a love story, but you're not ready for that ...

me neither. i'll kill him
she stole my future, she broke my dreams

i'll kill him, i'll kill him
he stole my future when he took you away

he's a shit you know, all he's got is blondeness
not even tenderness, yeah, he's clever-less
he'll dump your ass for a model called brendan
he will pay for beautiful surgery 'cause he's full of money

i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde boy
if i find her, i swear, you know, i swear, i swear ...

i'll kill him, i'll kill him
he stole my future, he broke my dream
i'll kill him, i'll kill him
he stole my future when he took you away
i'll kill him, i'll kill him
he stole my future, he broke my dream
i'll kill him, i'll kill him
he stole my future when he took you away

girl, i told you, you know, if i find him,
i really, i, i mean, i'll kill him, for real!
it's like for sure, you have to know, uh,
i mean, you know, i can do it, girl,
i'll kill him.

rumah saya manis.

heyya.. beta sudaa pulang ke rumah.. :)
SERONOKNYE!!!
haha.. sape kate beta taklehh selamat dari seksaan bezday?? tgok WAN!!
beta dah selamat taww.. hehe..
beta tataw aa nak cte ap arinie.. kat mktb sumpa bowinkk.. takpat txtin2 my 
NUR HANIS :(
takbes3.. hurmm.. btw.. next week beta EXAM!!
taskenye.. sumpa takbes.. :(
3 ary ag BEZDAY beta.. hee.. so make sure sume owg kne bgi PEZEN BESA2 taw!! kay aa.. tu jea kott :) daa..


KISAH UNTUK HARI INI:

          Alkisahh.. pada suatu hari seekor semut berjalan-jalan di sebatang sungai.. si semut berjalan ke-seekor-an tanpa teman.. sian die.. di pon brjln tnpa hala tuju di persisiran sungai itu.. hndk djadikan cerita.. tibe2 si semut ternampak sebuah peti.. si semut tertanya-tanya.. "peti apakah itu?".. maka dgn pnh prasaan ingin tahu.. si semut ponn prgi ke peti itu.. setibanya di situ.. si semut melihat peti itu dipenuhi emas dan permata.. si semut mnjdi tamak dan haloba.. die ponn brjln di persisirab pntai itu ntok mncri karung bagi mngisi emas2 itu.. di dlm prjln die tlh dtgur oleh seekor lipan.. "hei semut, ap yg kau cari??" tanya si lipan.. "aku sdg mncri karung".. jwb si semut.. "adakah kamu ingin mngmbil emas2 di tpi sungai itu?" soal si lipan.. "jika ya lbh baek kamu lupakannye.. krna kamu tidak akan brjaya.. suda byk pahlawan mati di situ." nasihat si lipan.. si semut tidak mnghiraukan si lipan dan trs mncri karung.. cari punye cari.. akhirnya die jpe juge dgn sebuah karungg.. die pon dgn brsasah payah mnrik karung itu ntok dibawa ke sungai.. 3 hari 3 mlm masa dhbskan ntok mnrikk karung itu ke tepi sungai.. setelah smpi.. die brusah ntokk mngangkat emas itu ntok dmasok kan ke dalam karung.. tetapi emas itu terlalu berat ntok si semut.. tanpa berputus asa si semut mnruskan usahanya.. tibe2.. dtg seorang jejaka ke sungai itu..die ternampak akan emas itu.. "wahh,emas.." kata jejaka itu.. die terus memasukkan emas itu ke dalam karung.. dan beredar.. semut itu cuba mnghlg jejaka tersebut dri mngmbil emas itu.. akhirnya semut itu mati dipijak.. sekian..:)

MORAL OF DA STORY:

semut tamak selalu rugi:)

PEPATAH PELIK UNTUK HARI INI:

lembu yg htm jgn dsngke susunye htm.. -izultotle-