Saturday, 28 January 2012

HONESTLY! I MISS HER!

Assalamualaikum~
yew2.. oya taw post title oya cam plik..
but honestly speaking..
I'M DAMN MISSING HER!
kerja kat cs just wat kan oya tringat kat die :(
every single place i go.. 
i'll keep thinking about her..
oya tapnah mnx ponn nak tringatkan die..
in fact!
oya rase cam da bole lpekan die..
tapy nape ary nie??
sume memori2 tu dtg alek??

here's the situation:
Oya:Ko nak jalan sampai mane ni faizal??
Faizal:Ahh! kite belok je mane2 sampai da tak boleh belok!
bnde nie sgt2 same nan situasi nie:
'Dia':Ko nak g mane nie?
Oya:Kite belok je laa mane2 yg boleh belok..

Next:
oya ajak Faizal mkn kat McD tpy die masok season.Yg mane situasi nie same nan mase die tanye oya nak mkn mane but oya tak jwb n die tros masok season =.='

after that;
kat dlm outlet NIKE.
Faizal:weh! kdai ni ade cermin besar doe!
ttbew oya tringat sumthin.
'Dia':Weh ade cermin besar doe dalam tu! jom amek gamba


WTH?


nape sume mzty nak same??
or oya yg terlalu sensitif??
but bnde2 nie mngingatkan oya sal die..
please somebody! help me!
If i keep on living like this.. i will surely be dead coz missin her !








=.='*shit

Thursday, 5 January 2012

TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA

Heyayayayayayayay!
post arynie oya nak ctew sal satu kedai yg ade kat
TAMAN SUTERA
 serta isi nya~



haa!
ni laa kdai die *gamba ni amek kat tenet~
TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA!
hahahahahahahahaha~
reader2 pon sedia maklom kan ni outlet ape??
so tayah laa die ulas lagey ea??


so skang oya nak share isi2 dalam die plak~



haaa!
ni pulaa isi kandungan nya~
kte start kanan..

yg topi senget2 tu.. name die MUHAMMAD HAFIZ.
~characteristic:klaka,pemalu,baek aty,suke lpak kitchen*curik ulang.

n then awek yg pki tdung tu. name die ADDELIA.
~keje 2 ary n berenti*sbb asek kne cubit nan kitowg,kerane die chubby.

yg pompuan ag sowg tu. name die. NURUL EZATY.
~characteristic:Baik,Carpool oya,mnat BACKSTREETBOYS.*klu di ade asek2 cd same je ulg2,mke mcm YAYA!

after that~
yg sbelah die tu~
name die MUHD VIEYZUL. *plik kan?
~characteristic:pendiam tahap bisu!ske crik2 mkan yogurt.selalu curik anggur lam fridge!

hurm,,
yg bahu je tu~
name die FAIZAL TAHIR..
hahahahaha! bkan ciplak ea!
ori pnyer~
die nie supervisaa oya kat cs nty.
~characteristic:Garang!scary!NO SENSE OF HUMOR! baek haty~

yg tgh amek gamba nie~
name die SHAFWAN! aka WAN
~characteristic:klaka tahap gaban!ske wat ikot pale ndry,tukang bli makanan.slalu lpak nan die time crik tlg,.asek2 pnjm enset oya nak on9. addicted to WRESTLEMANIA!

finally..
yg tgh pegang yogurt tu~
name di NOR QAYYUM AZMAN!
~characteristic:CUTE! baek aty,penyayang,rajen,mke cam AARON AZIZ! & sume sifat yg positif.

kami di dalm TF*tutti frutti ade hobi plek ble tiade costumer..


ni aa hobi kami!

wat papew je..
asalkan bnde tu BANGANG!

hahaha!


yg paling pntg..
kami buleh makan TF ble2 kami suke..
tdi oya mkn yg nie~



 nampak sedapp kan??
MMG SEDAPP PON!!!
so..
rmi2 laa dtg ke 

TUTTI FRUTTI TAMAN SUTERA
sementare oya masih disitu*nty da pndh CS.


kay aa..thats all for today~
thank you!

Tuesday, 3 January 2012

JUJUR AKU TAK SANGGUP

Oh ini kisah sedihku
Ku meninggalkan dia
Betapa bodohnya aku
Dan kini aku menyesal
Melepas keindahan
Dan itu kamu


Tuhan tolonglah aku
Kembalikan dia
Ke dalam pelukku
Karena ku tak bisa
Mengganti dirinya
Ku akui jujur aku tak sanggup
sungguh aku tak bisa

Dan tlah ku jalani semua
Cinta selain kamu
Tapi tak ada yang sama

Beribu cara kutempuh
Tuk melupakan kamu
Tapi tak mampu


oooo, sungguh aku tak bisa
jujur aku tak sanggup
sungguh aku tak bisa
huuuuu, yeeee

Monday, 2 January 2012

CHOICE

hurm~
arynie oya tamaw ctew sal pngalaman keje ke ape ke~

arynie oya nak ctew sal 1 bnde,,
bnde yg kdg2 korg pndg remeh~
bnde yg act law kte concern tol2 leyh wat kte epy je slalu~
bnde tu adalah~

PILIHAN*oya cam tpengaruh nan 90/10 principle

haha~
tpy kli nie oya nak ctew sal plihan yg kte byase nye wat dan consequence nye~
haha~
here the situation~
ble kowg taw gf/bf korg ade xting ndg laki/pompuan len ..
ape yg byase nye korg wat??
MELENTING! betol ta??

sbab??
korg raser SI DIE SALAH N KORG BETOL
kan?? kan??


tpy korg ta sdar kdg2 korg pon salah gak~
maybe korg ignore die ke ape ke~

try ko fhmkan quotes nie~

'WE OFTEN BEEN ASK TO CHOOSE BETWEEN TO BE RIGHT OR TO BE HAPPY . WE CANT HAVE BOTH'

korg fhm kan?? kan??
oya da pnh skali tsalah wat plihan..
oya plih TO BE RIGHT~
effect die??
oya TAK HAPPY!

IM MISSIN ALL THE FINEST THING IN LIFE!

bkn nye oya regrettin all what happen ke ape ke~
no use pon regret2 nie~
just oya tamaw he same mistake jdik kat sape2 lagey~

'THERE ARE 2 TIMES WHEN WE KNEW THAT SOMEONE IS OUR COMPANION. ONE, WHEN WE MEET THEM. TWO, WHEN WE LOST THEM'

haha~
AT THE FIRST TIME OYA DA TAW DIE MMG COMPANION OYA.

n now die da tadew. 
lagi laa oya taw

YG DIE MMG COMPANION OYA *yg sepatotnye~

companion ni mcm satu puzzle lam idop~
law ader 1 missin puzzle~

buleh complete ke??
TIDAK KAN!



so, renung2 kan..
slalu nye btol ke pilihan yg kte wat tu??
IS IT FAIR TO JUST ACT ON SITUATION BUT NOT IN A DICUSSION?



owg tue2 pnh berpesan,
SESAL DAHULU PENDAPATAN. 

SESAL KEMUDIAN TIADA BERGUNE


so, pke2 laa ndry yew~













p/s:im talkin base on experience~

Sunday, 1 January 2012

JOM KERJA KAT TUTTI FRUTTI!

haha,..
arynie post oya adalah tutorial on


HOW TO MAKE A YOGURT!


oke~
makcik2 yg ader di dpan kace lappy tu buleh laa keluarkan pen dan buku nota tok salin :)


mule2, chef oya nak gtaw 

BAHAN-BAHANNYA:
-Tepung plain Yogurt
-Flavour Syrup (perisa sukeaty)
-Air Mineral
-Susu Dutch Lady (kotak besar)

CARA PENYEDIAAN:
1.Masukkan 3 kotak besar air susu dutch lady ke dalam bekas bersih (pastikan kering).
2.Masukkan 15 Oz flavour syrup kedalam susu tadi.
3.Kacau sehingga sebati.
4.Masukkan 1200ml air mineral kedalam campuran tadi.
5.Masukkan 1270g tepung plain yogurt kedalam bahan-bahan tadi.
6.Kacau sehingga sebati.


maka~
yogurt yg enak pun tersedia.

tapy,sekiranya puan-puan di rumah ingin lebih sedap.
sejukkan dahulu yourt tersebut. :)
terima kasih~












p/s:Even oya da bgi resipi,korg takkan dapat buat sbab bahan2 die just ade kat hq tutti frutti. N oya terpakse wt chatbox baru coz yg lame tu xpired. BURUK KAN!